On-line szolgáltatás igénylő lap – Folyamat indítás

Az Informatikai Szolgáltató Központ (továbbiakban: MEISZK) felé az On-line szolgáltatás igénylő lapon jelezhetik a szervezeti egységek az igényeiket.

Az On-line szolgáltatás igénylő lapot a MonDoc rendszerben lehet folyamatként indítani.

A Folyamatok menüpont alatt, új folyamat indítása funkció lehetővé teszi, hogy az alábbi szerkezetű űrlapot kitöltve az igényelt feladat eljusson az MEISZK felé.

Folyamat indítás űrlap kitöltése:

Feladat leírása:

Ide lehet beírni az igényelt feladatot. Egy elindított folyamat csak egy munkát tartalmazhat, a feladatok nyomonkövethetősége miatt nem szabad többféle (pld. Neptun és MonDoc együtt) feladatot kérni egy űrlapon.

Amennyiben a leírás olyan hosszú, illetve felsorolásokat tartalmaz amely meghaladja a mező tartalmát, akkor a feladat leírása mezőben a feladatot össze kell foglalni tömören, majd a leírást fájlként csatolni kell (Word, Excel, PDF).

 Dokumentumok:

A csatolt dokumentumok feltöltését lehet itt elvégezni. Kitöltése nem kötelező.

 Igényelt határidő:

A folyamat indítója által igényelt határidő. Amennyiben a kért határidőt az Informatikai Szolgáltató Központ nem tudja teljesíteni, akkor arról a folyamat indítója visszajelzést kap.

Folyamat indítása:

Az Indítás funkció segítségével történik.

 A folyamat indítását követően a MEISZK ügyintézője dönt arról, hogy fogadja, vagy elutasítja a kért feladatot.

Elutasítás esetén a folyamat indítója visszajelzést kap az elutasítás okáról.

Elfogadás esetén szintén megtörténik a visszajelzés. Amennyiben a kért határidőt az MEISZK nem tudja tartani, akkor a megjegyzés mezőben a vállalt határidő megtekinthető.

Történetiség:

A folyamat történetisége lehetőséget ad arra, hogy a folyamat indítója követni tudja az egyes munkaszakaszokat, látja, hogy ki/kik végzi a munkát, valamint értesítést kap a folyamat lezárásáról, vagyis a munka elvégzéséről.

Folyamat menü és Folyamat feladat lista oszlopainak beállítása:

Mindkét listaképen válasszuk ki a Feladat leírása és a Határidő mezőket. Ezáltal követni tudjuk, hogy milyen feladatokat kértünk és azok elkészültek-e vagy folyamatban vannak.